Over deze locatie

Over deze locatie

Kindcentrum Maravilla is de nieuwe naam van kindcentrum De Vijfhoeven De Wilgen. Op vrijdag 9 februari 2018 heeft de officiële opening van het kindcentrum, en de onthulling van deze nieuwe naam plaatsgevonden.

Middenin een woonwijk, dichtbij het prille groene Geerpark, is een kinderopvanggroep voor kinderen van 0-4 jaar gestart in het gebouw van basisschool De Vijfhoeven, in samenwerking met basisschool De Wilgen. Met de komst van deze groep is er een vloeiende overgang ontstaan naar buitenschoolse opvang Flitz Kids en naar de scholen in en naast het gebouw. Zowel binnen als buiten is alles gericht op het ontdekken van de wereld, samen met vriendjes en bevlogen medewerkers.

Kinderopvang, peuterspeelzaal en school onder één dak  

Medewerkers van Mikz, de Stichting Peuterspeelzalen Heusden en basisschool De Vijfhoeven en De Wilgen worden geïnspireerd en geschoold om vanuit één gezamenlijke visie te werken, om voor ieder kind een goede start en een soepele doorgang naar de basisschool te kunnen garanderen.

Spelen in het groen en in uitdagende hoeken

Buiten wordt hard gewerkt aan een uitdagende speelomgeving die er op gericht is om kinderen uit te dagen en de wereld op hun manier te laten ontdekken. Met een tuinarchitect en in samenwerking met de scholen wordt de buitenruimte heringericht met o.a. een moestuin en een voeltuin. Het kinderdagverblijf is kleinschalig, met één KDV-groepsruimte. Deze heeft een sfeervolle, huiselijke uitstraling met o.a. een keukenhoek, bouwhoek, leeshoek en een grondbox waar baby's veilig, maar toch dicht in de buurt en geínspireerd door de peuters samen hun wereld kunnen ontdekken. Bovendien zijn er een aparte verschoonruimte, toiletjes en een apart slaapvertrek.

Met vertrouwen je kind achter laten

Je zoekt een plek waar je je kind in alle vertrouwen achterlaat. Bij Mikz luisteren we naar jou, want jij kent je kind het best! Op het kinderdagverblijf slaapt en eet je baby volgens het eigen ritme, net zoals thuis. Hoe groter je kind wordt, hoe meer het zal gaan deelnemen aan het groepsgebeuren. Onze medewerkers bieden je kind stimulerende activiteiten. Spelenderwijs ontwikkelen ze zich samen met leeftijdsgenootjes en kunnen vloeiend doorstromen naar school en BSO in hetzelfde bekende gebouw!

BSO Flitz Kids: mooie groepsruimtes, eigen keus en volop buitenruimte

De kinderen hebben twee groepsruimtes ter beschikking en medegebruik van de hal. De groepsruimtes zijn sfeervol en huiselijk ingericht. Hier verzamelen de kinderen zich na schooltijd aan de grote stamtafels om samen wat te eten, drinken en kletsen. Een goed moment voor onze pedagogisch medewerkers om te horen wat de kinderen de rest van de middag willen doen. Bij Flitz Kids is de keuzemogelijkheid groot.

De verschillende ruimten en de inzet van spetterende dagactiviteiten en mini-workshops biedt kinderen de mogelijkheid om, net als thuis,  zelf te kiezen wat zij wanneer willen doen. Opvangtijd is tenslotte vrije tijd. We maken voor deze activiteiten gebruik van de expertise van beweegspecialisten voor sport en spel en beeldkunstenaars voor creatieve activiteiten. Natuurlijk is er ook volop ruimte om ‘gewoon’ vrij te spelen. In de groepsruimtes zijn verschillende speelhoeken waar de kinderen zich rustig kunnen terugtrekken in hun eigen spel. Er is een huishoek, bouwhoek en loungehoek. Ook aan de creatieve kinderen is gedacht. Er zijn namelijk ook een atelier en ontdekhoek aanwezig.

Kinderen die letterlijk de ruimte zoeken, kunnen terecht op de grote buitenspeelplaats. Hier is volop ruimte om te bewegen en ravotten. Daarnaast is er een mogelijkheid om naar het nabij gelegen voetbalveldje te gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze/aanpak? Dat kan. Bel met onze wijkmanager voor het maken van een afspraak. Wij leiden u graag rond en geven alle uitleg die u wenst. Ontvangt u liever (eerst) schriftelijke informatie? Stuur ons dan een mail. U krijgt ons infopakket zo snel mogelijk thuisgestuurd.